Decreds Grundlov - Danish

Discussion in 'Skandinavisk (Scandinavian)' started by michael sørensen, Mar 2, 2016.

 1. 2017/12/15 - Decred v1.1.2 released! → Release Notes  → Downloads
 1. michael sørensen

  Translator (Dansk)

  Jan 1, 2016
  130
  62
  Male
  #1 michael sørensen, Mar 2, 2016
  Last edited: Mar 2, 2016
  Hej alle sammen.

  Nedenstående er Decreds "Grundlov", som er Decreds grundlæggende dokument.
  - Læs den omhyggeligt igennem, og lad os arbejde sammen om at forbedre Decred! Da Decred er ligeså meget en del af dig, som det er en del af dem der arbejder med det, og dem der kommer til i fremtiden.
  I den, vil du finde en ramme a principper, blockchain styringen, projekt styringen, og finansiering.
  - Det er med disse ord, Decred vil blive bygget, og til dette, Decred vil referere til i fremtiden, når der er brug for at blive truffet nye beslutninger.

  Venlig Hilsen.
  - Decred Projektet.

  Note: den er også tilgængelig på engelsk, på wiki


  Decreds Grundlov;
  Decred (/ˈdi:ˈkred/, /dɪˈkred/, dee-cred) er en åben, progressiv og selv-finansierende kryptovaluta, med et system af fællesskabs-baseret styrrelse integreret ind i dens blockchain. Projektets mission er at udvikle teknologi til offentlighedens fordel, med et primært focus på, teknologi til kryptovalutaer.
  Decred som valuta og som project, er bundet af de følgende regler, som inkludere, vejlende principper, styreform, og en finansieringsmekanisme. Disse regler er etableret i et forsøg på at skabe retfærdige og bæredygtige rammer, hvori Decreds mål kan opnås.

  Principper;
  • Fri og Open-Source software - Al software der er udviklet som del af Decred, vil være fri og Open-Source software.
  • Ytringsfrihed og hensyn - Alle har ret til at kommunikere deres meninger og idéer uden frygt for at blive censureret. Hensyn vil blive taget, til al konstruktiv tale, der er baseret på fakta og sund fornuft.
  • Multi-stakeholder involvering - Involveringen representerer et multi-stakeholder system, og der vil blive brugt kræfter på, at få et bredt sæt synspunkter og brugere. Mens det ville være ideelt at inkludere alle, vil Decred overholde lovgivning i de forskellige regioner, så vidt muligt. Som embargoer og andre handels sanktioner.
  • Trinvis privatliv og sikkerhed - Privatlivet og sikkerheden, er prioriteter og vil blive balanceret med kompleksiteten af deres impleteringer. Ekstra privatliv og sikkerhed, vil blive implementeret løbene og på en trinvis basis. Both proaktivt og når det efterspørges til at bekæmpe angreb.
  • Begrænset mængde - Der vil være en begrænset udstædelse, og det maximale antal af Decred vil aldrig stige.Den totale mængde af Decred er 20,999,999.99800912 mønter, med uddeling per blok, som ændre sig hver 6,144. blok(Gennemsnitligt hver 21.33 dage), ved at reducere med en faktor på 100/101. Det originale bloktilskud starter på 31.19582664 mønter.
  • Universel fungibilitet - Universel fungibilitet er en fundamental for af Decred kan være lagring af værdi, og der vil bliver holdt aktivt øje med, og modtræk lavet om nødvændigt.

  Blochainens styrelse.
  • Styringen af blockchainen sker direkte gennem blockchainen, via en hybrid udgave af Proof-of-Work ("POW") og Proof-of-Stake("POS"). Bidragere til PoS, er kendt som Stakeholdere og kan effektivt tilsidesætte PoW bidragernes arbejde (Kendt som "mine arbejdere", eller "minere"). Hvis 60% af stakeholders, eller mere, stemmer imod en bestemt block skabt af en "miner".
  • Et lotterisystem bruges til at bestemme, hvem af stakeholderne stemmer på hver blok, og indkræver subsidiet.
  • For at blive stakeholder, er man nødsaget til at "købe" én eller flere "billetter", hvilket medfører at låse et bestemt antal mønter i omkring én dag. (256 blokke)
  • Efter at have ventet på "billettens modning", vil billetten blive tilføjet lotteriet der kører én gang per blok. Hvor vinder billetten får evnen til at stemme på den foregående blok.
  • Stakeholdere må vente et gennemsnit på 28 dage(8.192 blokke), for at stemme med deres billetter og i denne tid vil mønterne der var brugt til at "købe" billetten forblive låst. Ventetiden kan være meget længere eller kortere, end de gennemsnitlige 28 dage fordi at udvælgelsen er pseudotilfældig. Billetter udløber efter ca. 142 dage. (40.960 blokke)
  • Stemmer der er optaget i blockchainen er belønnet med 6% af blok subsidiet, og hver enkelt blok kan have op til 5 stemmer, for i alt 30% af subsidiet.
  • PoW modtager 60% af subsidiet fra hver blok, dog begrænset af at belønningen scalere sammen med antallet af PoS stemmer der er inkluderet, F.eks. kun at inkludere 3 af 5 stemmer, reducere PoW subsidiet med 60%.
  • Stemmerne selv bestemmer hvorledes det generelle transaktions træ fra den tidligere blok, inklusiv PoW subsidiet, skal beholdes. Altså, hvis PoS stemmerne, stemmer i mod en bestemt PoW blok, vil det ødelægge PoW subsidiet(og udvikler subsidiet) og invalidere enhver anden normal transaktion i den blok.
  • Det vil være muligt, at fremsætte ekstra "vote bits", når stakeholdere tilføjer deres "stemmer". Hvilket tillader stakeholdere at stemme på andre sager, end kun den tidligere blok.

  Projektets Styrelse
  • Beslutninger udenfor blockchain, vil blive brugt til at løse konflikter relateret til udviklingen og stemt på af Decred forsamlingen som de opstår. Som en effektiv "proof-of-assembly" ("PoA"), indtil en tid, hvor PoA kan blive integreret i blockchain.
  • Decreds forsamling vil blive sammensat af en forskelligartet samling af medlemmer,som vælges til medlemskab af et optagelses Råd fra projektets økosystem til repræsentation.
  • Rådene der er sammensat af forsamlingsmedlemmer, vil blive formet til at tage sig af igangværende og episodiske spørgsmål. De første Råd vil fungere som seperate funktioner til godkendelse (Godkendelses Råd), skabelse (Skabelses Råd), og nedslidning (Nedslidelses Råd).
  • Godkendelses Rådet vil stemme om inklussionen af nye medlemmer ind i forsamlingen. Yderligere Råd vil blive skabt af skabelses Rådet og nedslidelses Rådet, vil stå for at deaktivere andre Råd og medlemmer.
  • Medlemskab i Decreds forsamling, vil bestå af medlemmer der er blevet godkendt af 60% eller mere, af godkendelsesrådet. Der er ingen restriktioner på alder eller nationalitet for medlemmerne, det eneste krav er et om "fortjeneste", som blive blive bedømt af godkendelses Rådet. Fortjeneste er dømt på basis af 2 karakteristikker: (1) Den samlede tid, som man har været involveret i projekted, og (2) Ens eget arbejde, og hvor stor indflydelse man har haft på indholdet af projektet.
  • Nedslidelse behandles ved at deaktivere eller udelukke samlingsmedlemmer ved en 60% eller større godkendene afstemning af nedslidnings Rådet på basis af; (1) Ikke at have fuldført sine pligter for flere Råd eller forsamlingen, og/eller (2) Dårlig opførsel der går i mod rammerne der er fremsat af Grundloven, uden konstruktiv handling mod løsninger.
  • Alle forslag der formelt fremstilles for et råd, vil blive løst ved afstemning inden 365 dage eller mindre.

  Finansiering
  • Bæredygtighed og lang levetid kræver at et tilskud af 10% af alle block rewards vil blive givet til en udvikler organisation, på et videregående basis. Den indledende organisation vil være Decred Holdings Group LLC ("DHG"), en Nevis LLC som er ansvarlig for at finansiere arbejde der relatere til udviklingen af projekted, som software udvkling, infrastruktur og at skabe opmærksomhed.
  • DHG vil kun finansiere arbejde der holder sig til de ledende principper.
  • DHG vil smide offentlige regnskaber hver sjette måned, med start d. 8. Marts 2016. Hyppigheden for disse regnskaber kan stige ved ekstra aktivitet, men vil aldrig komme hurtigere en ved hvert kvartal.
  • DHG vil komme med et budget forslag, hvert år d. 8. Marts, efter det tilsvarende offentlige regnskab er blevet fremlagt.
  • Finanserings Rådet vil gennemgå, foreslå ændringer, lave ændringer og til sidst godkende forslaget inden 8. April, én måned efter det indledende budget forslag.
  • Den sidste godkendelse af budgettet via PoA afstemning, vil ske efter at finansierings Rådet har givet deres godkendelse, senest d. 18. April. 2 måneder fra det indledende forslag.
  • DHG vil udstede offentlige anmodninger af forslag ("RFPs") til projekter der kan udføres af andre parter på et kontraktligt grunlag. RFPs vil includerer et anvendelsesområde og en forklaring på, hvordan arbejdet vil hjælpe projektet. Parter der tilføjer forslag vil blive afkrævet at inkluderer: (1) en detaljeret beskrivelse af arbejdet, (2) en serie af milepæle som kan verificere at arbejdet er fuldført, og (3) et tilbud på arbejdet, specificeret med milepæle, i U.S. Dollars ("USD")
  • Alle forslag, både foreslåede og godkendte, vil blive offentliggjort en uge efter det er blevet valgt. Når udvælgelsen er fuldbragt, vil det associerede RFP blive fjernet. Kontraherede parter vil blive betalt udelukkende i Decred (DCR), til den nuværende DCR/USD rate på tidspunktet for betalingen, medmindre andet er specificeret.
  • I fremtiden kan det være at udviklings organisationen skal flyttes fra DHG til en anden enhed der tjener en identisk funktion. Hvis og når dette sker, vil DHG overfører alle aktiver og udviklings subsidiet, vil blive guidet til denne nye enhed.
   
 2. michael sørensen

  Translator (Dansk)

  Jan 1, 2016
  130
  62
  Male
  Der er garanteret en masse stave- og grammatiske fejl.
  - Så lav gerne en proof reading på det, hvis du får lysten.
   

Share This Page